GALLERIES

  Barabás Katalin

  cukrász

  Fiatal korom óta szeretek sütni és alkotni, valami kézzel foghatót teremteni ami számomra és mások számára is örömet szerez. Az eredeti szakmám (kerámikus) nem is áll nagyon messze a cukrászattól, talán csak az anyagok tekintetében. De az igazi felismerés akkor következett be, mikor anya lettem. Kicsit több időm lett, hogy végig gondoljam merre tovább.

  Először a cukorvirág készítésbe szerettem bele és szép lassan minden, ami ezzel kapcsolatos jött magától. Így vágtam bele - lassan több mint 12 éve - a felnőtt OKJ-s cukrász képzésbe és akkor ott már éreztem, nekem ez nem lesz elég. "Kicsit" azért annál többre vágytam, mint amit ott tanultam. Majd kurzusokon, tanfolyamokon (ami abban az időben elég korlátozott volt) tanultam meg kiváló szakemberektől a szakma oldalának azt a szépséget, ami engem érdekelt. A többi tudást pedig rengeteg könyvből és még több technikát, receptet francia chefek megosztásaiból, cikkeiből lestem el.

  Szakmám egyik nagy lehetősége volt kezdőként, a Pausa Apátsági Cukrászda vezetése. Akkoriban még nem volt kiforrott, hogy milyen stílus és minőség legyen az irány. Bizalmat kaptam, hogy a saját elképzeléseim alapján felfejlesszem a cukrászda kínálatát, valamit egy új arculat kialakítását.

  Harmadik lányom születése után, gondoltunk egy nagyot a családdal és megálmodtuk a "HABOS - édesek és kávé" cukrászda-kávézónkat. Minden energiánkat beletettük, a lehető legmagasabbra tettük a lécet és talán nem túlzás, de az egyik legszínvonalasabb süteményező voltunk.
  Sajnos sok-sok tényező megzavarta ezt és 2022 őszén be kellett zárnunk. Nehéz döntés volt, de nem volt más választásunk.

  Egy ideje már érik, hogy saját élmény kurzusokat szervezzek, rengeteg megkeresést, bíztatást kaptam, ami előrelendített, így most itt vagyok.

  Az alkotás öröm

  ami minden alkalommal boldog tesz.